Inge Brekelmans
Onderwijzer formatieve evaluatie

Inge (1981) geeft Mens en Maatschappij en Aardrijkskunde op het Veluws College Mheenpark. Inge werkt binnen de onderwijsrichting Delta. Binnen Delta zijn er heterogene stamgroepen (voor 3 jaar), projectonderwijs en wordt er gewaardeerd middels formatieve evaluatie.

Bij de start van deze onderwijsstroom hebben Karin Haarman (wiskunde) en Inge elkaar gevonden in de zoektocht naar een goede werkzame manier om formatieve evaluatie invulling te geven binnen Delta. Ze hebben hun ervaringen gedeeld op www.formatiefleren.nl waarop zij behalve blogs ook recensies van boeken en lesmateriaal plaatsen. Met hun ervaringen geven zij trainingen en workshops op middelbare scholen in het land vanuit de overtuiging dat hun werkwijze van grote meerwaarde is op het huidige onderwijssysteem. Met als belangrijkste maatstaf de verhoogde motivatie en eigenaarschap van leerlingen in hun lessen.

Hierbij zijn de formatieve werkvormen die zij gebruikt in de les het belangrijkste middel om de lessen bij te sturen op het moment dat leerlingen het leerdoel (nog) niet beheersen.

Boeken

Vakken

Focus op de juiste onderwerpen

Autonomic
Competentie
Coaching
Eigenaarschap
En nog veel meer

Schrijf je in op de nieuwsbrief!